LADEN CLOSE

F.A.Q.

(vaak gestelde vragen)

Antwoorden op vragen die we geregeld via telefoon of e-mail gesteld krijgen.

Vragen & antwoorden over webdesign:

 • In een notendop kunnen we uw opdracht voor het realiseren van uw website benoemen in de volgende fasen:

  • Oplijnen van de behoeften/wensen van u en uw doelgroepen.
  • Inrichten domeinregistratie en hosting.
  • Organiseren (strategie, woord & beeld).
  • Ontwikkelfase (het bouwtraject).
  • Correcties en oplevering.

 • In een enkel geval is dat mogelijk. Maar iedere webdesigner heeft zijn eigen werkwijze qua ontwikkeling van een website. Dat wil niet altijd inhouden dat het beheer en onderhoud makkelijk over te hevelen is. Soms kan het inhouden dat een gedeeltelijke- of volledige vernieuwing  van een website efficiënter en (uiteindelijk) kostenbesparend zal zijn.
 • Die situatie klinkt bekend: Al vaker kwam het aan de orde. Neemt u de rust van een vrijblijvend gesprek: samen komen we er altijd wel uit. Stap voor stap werken we samen aan de start van uw bedrijf en uw internetstrategie. Xtra Creations kan u de webzaken (deels) uit handen nemen: domeinregistratie, hosting, aanmaak van e-mailadressen en de realisatie van uw website. U kunt er daarna voor kiezen om zelf onderhoud te verrichten, of om dit uit te besteden.
 • Wel vaker merken wij dat het begrip hosting een beetje een grijs- of onbekend gebied is onder klanten en potentiële klanten. Het beste kunt u de volgende definitie meegeven aan hosting: “Het huren van een mapje op een hele grote computer. Binnen dat mapje worden uw website-bestanden geplaatst. Ook uw e-mailverkeer is onderdeel van datzelfde hostingpakket”.

  Het zogenaamde onderhoud aan dat mapje, het beveiligen ervan en de talloze controles ieder jaar, wordt geregeld in een hostingomgeving, of in uw situatie, samengebracht in een ‘hostingpakket’. De kosten hiervan zijn jaarlijks terugkerend.

 • Jazeker. Een E-mail Template verhoogt de grafische- en attentiewaarde van uw communicatie en is daarmee dus een aanwinst.

  Bespreek de mogelijkheden voor uw template!

Vragen & antwoorden over e-mail:

 • Het aanmaken van een nieuw e-mailadres is niet zo ingrijpend als soms wel eens gedacht wordt. Wel is het bepalend met welk e-mailprogramma (en welk versienummer ervan) u werkt. Bij de meeste e-mailprogramma’s kunt u via het volgende pad een nieuw e-mailadres installeren op uw PC of laptop:

  EXTRA –> OPTIES –> ACCOUNTS –> NIEUW    of:

  EXTRA –> ACCOUNTINSTELLINGEN –> (tab) E-MAIL –> NIEUW

  Is dit op uw computer niet het geval, zoek dan naar vergelijkbare benamingen en vensters.

  Elders op deze FAQ-pagina treft u tevens de juiste INSTELLINGEN aan die bij de aanmaak van een nieuw e-mailadres op uw apparaat behoren. U kunt ook de handleiding voor Outlook (versies 2010, 2013 en 2016) hier downloaden

 • Ja, dat kan zeker. U heeft waarschijnlijk zelfs al eens concrete voorbeelden gezien in uw mailbox, afkomstig van andere bedrijven? Een dergelijk e-mailbericht is als het ware een “bewerkbare HTML-pagina” die u bij ieder uitgaand e-mailbericht meestuurt in het bericht. In vaktermen wordt zoiets een “E-MAIL TEMPLATE” genoemd.

  In de Template kunnen teksten, plaatjes, foto’s, contactgegevens en logo’s worden gepresenteerd. Uiteraard hanteren wij binnen Xtra Creations zelf ook een Template.

  Neemt u eens vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden om uw e-mailcommunicatie te professionaliseren.

Vragen & antwoorden over drukwerk:

 • Korte vraag, iets langer antwoord: Visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, flyers, posters, brochures, magazines, drieluikfolders, stickers, roll-up banners, placemats, menukaarten, koffiebekers, ansichtkaarten, spaarkaarten, spandoeken, frames voor spandoeken, reclameborden, sponsorborden, gevelborden, vlaggen, banners / banieren, factuurblocs, perpermuntdoosjes, blikjes frisdrank, bidons, klantenkaarten, stempelkaarten, bureauleggers.

  Ongetwijfeld ben ik hier iets vergeten te benoemen…

 • Het vertrekpunt is ‘ontzorging’. Ieder zijn vak, en dus kunt u de focus houden op uw bedrijf en uw producten of dienstverlening. Samenbespreken we de wensen en ideeën, welke Xtra Creations uitvoering meegeeft: concept, ontwerp, aanlevering, bestellen van het drukwerk t/m de levering bij u op kantoor of op een werklocatie* … Gemak dient de mens !

  * bezorging binnen een radius van 40 km. In andere situaties sturen wij het drukwerk toe.

 • Zegt u het maar: T-shirts, polo’s, sweaters, hoodies, overhemden of blouses, schorten? Bij voorkeur bedruk ik textiel wat ik zelf inkoop, heeft te maken met het voorkomen van teleurstellingen en gecompliceerde textielsoorten / uitzonderingssituaties.

  De opsomming maken we – bewust – niet al te lang.
  Dit zijn de ‘gangbare’ textielproducten waar onze gemiddelde klant naar vraagt. Xtra Creations bedrukt geen Fleecejacks, Softshell jacks en bomberjacks.